Solicite presupuesto

Contacte con nosotros, un equipo de profesionales le espera. Nos desplazamos donde nos necesite.


Solicite presupuesto

El cuidado de los pies en personas mayores

22/01/2020

Antes de hablar de los cuidados concretos de los pies en las personas mayores es importante entender que a lo largo de la vida vamos a dar de media los suficientes pasos como para dar cuatro veces la vuelta al mundo caminando. Y que en cada paso que damos ponemos el doble de nuestro peso. Quiere esto decir que a lo largo de nuestra vida, los pies habrán soportado miles de toneladas de carga. Uno de los principales efectos es la pérdida de tejido adiposo en la planta del pie (que es un tejido que actúa como un amortiguador natural). Esta capa de tejido se va deteriorando y perdiendo parte de su función. Además hemos de entender que el pie es una estructura muy articulada. Tenemos 28 huesos que se unen mediante 33 articulaciones y más de 100 tendones. Las enfermedades crónicas como la artrosis (que afecta principalmente a articulaciones) también tienen un importante efecto en el pie. Es especialmente importante tener una especial atención con los pies de las personas mayores que padecen diabetes (lo que se conoce como el pie diabético). En este tipo de pie, nuestros profesionales en podología encuentran dos problemas: por un lado el déficit de aporte sanguíneo (lo que dificulta la cura de cualquier herida) y por otro lado el déficit de sensibilidad

Posted in Blog, Noticias by proment
15/12/2019

El Equipo de Atención a la Dependencia (EAD) del Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú atiende de manera especializada las personas que sufren situaciones de dificultad en la autonomía personal y que se refleja en el desarrollo de las actividades básicas de la vida diaria que pueden tener su origen en la avanzada edad, las dolencias, la discapacidad o bien dificultados de tipo personal. Las personas que tienen dificultades en su autonomía personal, sea por alguna discapacidad de carácter temporal o permanente, o bien por la pérdida de capacidad debido a una dolencia o al envejecimiento, a menudo necesitan apoyo para seguir viviendo en su entorno familiar y social.  

Preguntas más frecuentes sobre la dependencia

1 Como solicitar una valoración del grado de dependencia? Mediante un impreso de solicitud de valoración que podéis recogerlo a las oficinas de Servicios sociales del Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú, c. del Marquesado de *Marianao, n.º 2 *bxs.   2 Quién puede pedir una valoración del nivel de dependencia? Teniendo en cuenta la aplicación progresiva de la ley, es indicado que soliciten una valoración las personas que crean que se encuentran en el grado III. Respondiendo un cuestionario se puede

Posted in Blog, Noticias by proment
14/10/2019

SEPES ha patrocinat el programa “Soroll” de la cadena Ser en el marc del “Cinema Fantàstic de Sitges” al Palau Maricel.  

 

Posted in Blog, Noticias by proment
18/02/2019

Os queremos presentar nuestra locución en la radio, esperamos que podáis escucharla. En Sepes nos preocupamos por ti!

Posted in Blog, Noticias by proment
14/12/2018

Podeu seguir alguns consells que us ajudaran a protegir-vos del fred i a passar un hivern saludable:

 • Consulteu la previsió del temps perquè us anticiparà les onades de fred.
 • Els dies de fred més intens eviteu sortir de casa si no és estrictament necessari.
 • Si heu de sortir, abrigueu-vos bé. És convenient que us vestiu amb diverses capes de roba poc ajustada al cos, abric i calçat impermeable, barret, guants i bufanda o una altra peça que protegeixi la cara i la boca.
 • Eviteu els canvis bruscos de temperatures, especialment en infants, gent gran i persones que pateixen malalties respiratòries.
 • Ingeriu aliments calents, com ara sopes o guisats, per augmentar la temperatura del vostre organisme. També és recomanable consumir aliments frescos rics en vitamines A i C, com ara fruites (cítrics), hortalisses i fruita seca.
 • Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària més propers al vostre domicili.

A casa, vigileu amb les estufes i les calderes.

Les calderes i els aparells de calefacció de la llar poden convertir-se en

Posted in Blog, Noticias by proment
15/11/2018

La depressió és el trastorn psiquiàtric més habitual en persones majors de 65 anys, segons la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. No obstant això, “aquesta malaltia resulta de difícil diagnòstic perquè els seus símptomes poden confondre’s amb el propi envelliment i, per això, existeix un major risc que no s’apliqui un tractament específic”, explica David Adobo, cap de Gestió Assistencial de Sanitas Majors.

L’Organització Mundial de la Salut defineix la depressió com una malaltia que es caracteritza per una tristesa persistent i per la pèrdua d’interès en les activitats amb les quals normalment es gaudeix, així com per la incapacitat per dur a terme les activitats quotidianes, durant almenys dues setmanes, aquests són trets també recognoscibles en un procés natural d’envelliment. “Símptomes tan comuns com la fatiga, la falta d’apetit o els problemes per dormir, també poden ser part del procés d’envelliment o d’un patiment físic. Per tant, la depressió primerenca pot ser ignorada o confosa amb altres afeccions que són comunes en els adults majors”, explica el doctor Adobo.

Les causes de depressió en persones majors poden ser endogenes o també externes. Entre les primeres, es troben malalties com la diabetis, el dolor crònic, la hipertensió, les cardiopaties, el Park

Posted in Blog, Noticias by proment
25/10/2018

Tornarem a ser-hi! Com cada any!

Ens encantarà tornar-vos a saludar en el nostre estand número 4 de la Fira de Novembre el dies 9, 10 i 11 de 10:30 a 21:30 hores a Vilanova!

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú és l’esdeveniment multisectorial a cel obert més gran de Catalunya. Ho és en superfície, i també en l’enorme afluència de visitants que no es volen perdre, any rere any, aquest esdeveniment.

Nosaltres hem estat a totes les edicions des de la nostra constitució.

La història de la Fira

El 1381 el rei Pere III (de Catalunya i Aragó-Compte de Barcelona) autoritzà la celebració d’una fira anual de quinze dies de durada, a comptar a partir del dia de Tots Sants.

Possiblement aquest privilegi el concedí com a desgreuge per haver cedit els seus drets sobre la vila al seu cunyat, Bernat de Fortià.

Si per una petita vila era tot un privilegi tenir mercat setmanal, el fet de poder celebrar una fira anual era d’una importància vital.

A més a més de les transaccions econòmiques comportaven, la celebració d’una fira donava prestigi i capitalitat a la nova vila.

Qui s’ha de vacunar contra la grip?

17/09/2018
Qui s

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.

Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. El període ideal per fer-ho són els mesos d’octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d’aquest període) i el seu efecte dura un any. La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix

Posted in Blog by proment
01/07/2018
Recomanacions d

La majoria de persones grans gasten menys energia que les joves o adultes, és per això que cal que mengin de tot, encara que ho facin en menys quantitat. És molt important que la seva alimentació sigui equilibrada, variada, suficient i adaptada a les característiques fisiològiques de la persona.

Algunes recomanacions són:

 • Fer 4 o 5 àpats diaris.
 • Consumir aliments variats en quantitats moderades.
 • Menjar asseguts i en una bona postura.
 • Seguir una regularitat horària.
 • Mantenir un pes estable.
 • Consumir diàriament carn, peix, ous i làctics.
 • Augmentar el consum de farinacis i fibra.
 • Disminuir el consum de greixos d’origen animal.
 • Fer una dieta rica en calci (llet sencera i descremada, iogurts, formatges, etc.).
 • Moderar el consum de sucres i sal.
 • Ser prudents en el consum d’alcohol.

La gent gran és un col·lectiu especialment vulnerable a la desn

Posted in Blog by proment
04/06/2018
Empatia en el tracte amb la tercera edat

En les antigues tribus i col·lectius ancestrals existia el consell d’ancians. Els seus coneixements i experiència eren summament valuosos per a la resta de la tribu. En realitat, no s’actuava ni prenia decisions que ells no aprovessin prèviament. El cap de la tribu no era el més guerrer, sinó el més ancià. La saviesa era apreciada i valorada.

Les coses han canviat bastant en la nostra societat actual i es pot arribar a tenir fins i tot actuacions que són clarament de poca valoració cap a la persona gran. En aquest cas, cal anar donant-se compte que un nou enfocament és necessari. Prendre decisions per la persona gran, fent-li sentir totalment dependent o sense valor, no és adequat si aquesta persona pot fins i tot assumir les seves pròpies decisions segons la seva forma de veure les coses i gustos personals. Tenir empatia és bàsic quan tractem amb la tercera edat.

Destaquem quatre qualitats d’empatia que cal tenir en compte en el nostre tracte diari amb els nostres majors:

 • Garantir benestar i qualitat de vida. Donar la possibilitat de la seva elecció en les petites coses quotidianes del dia a dia, que li pugui donar sensació de qualitat de vida i benestar.
 • Informar i comunicar: Mantenir a la

Posted in Blog by proment

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies